image
Sursa foto: Jurnal.md

Dorin Chirtoacă riscă zece ani de închisoare: „E un dosar la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon”

Dorin Chirtoacă ar putea face zece ani de închisoare. Cel puțin asta este solicitarea procurorilor în dosarul parcărilor cu plată. Fostul primar al capitalei califică dosarul drept unul politic, inițiat la comanda lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă afirmă că se va adresa ambasadelor europene și cea a SUA în legătură cu „abuzurile” procurorilor, pe care îi acuză că „au format o mafie”.

„Am demontat a doua oară, paragraf cu paragraf, falsurile și insinuările lor. Nu voi face niciun comentariu până la pronunțarea soluției de către instanță. Mă voi adresa, din nou, ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătură cu abuzurile procurorilor, care au format ei, deja, o mafie. Acest dosar se dorește a fi un fel de „cadou” pentru Dumitru Robu, odată cu prelungirea de Parlament, a interimatului sau la procuratură?! Sper că, odată cu studierea materialului scris anexat, să existe reacții și în societate, în legatură cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să „mulțumesc” pentru „acțiune” și „solidaritate”.” a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că, în mai 2017, Dorin Chirtoacă a fost arestat, împreună cu alți nouă angajați ai primăriei, în legătură cu scandalul parcărilor cu plată. La 28 iulie 2017 a fost suspendat din funcția de primar conform deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, iar în februarie 2018 a demisionat.

În 2021, Dorin Chirtoacă a anunțat că se retrage de la șefia Partidului Liberal și din funcția de consilier municipal. Asta după ce, potrivit lui, autoritățile ezită să declare dosarele în care este vizat ca fiind „politice”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: