image
Sursa foto: Getty Images

Japonia, de neînduplecat în legătură cu desfășurarea JO: Vom da dovadă că omenirea poate învinge acest coronavirus

Shinzo Abe, premierul Japoniei, susține că liderii G7 (Grupul celor Șapte) sunt de acord ca Jocurile Olimpice să se desfășoare normal, însă nu a răspuns în momentul în care a fost întrebat dacă acestea riscă să fie amânate sau nu.

Premierul nipon a declarat că se dorește organizarea jocurilor Olimpice cu toate probele stabilite inițial și cu prezența spectatorilor în tribune.

Într-o discuție cu liderii G7, se pare că Abe a spus: "Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne pregăti pentru Jocuri şi ne dorim un eveniment complet ca dovadă că omenirea poate învinge coronavirusul".

În urmă cu câteva zile, japonezii au fost fermi în momentul în care Donald Trump a propus amânarea Jocurilor Olimpice timp de un an.

"Nu există nicio schimbare în politica Guvernului şi noi cooperăm strâns cu reprezentanţii CIO, Comitetul de Organizare şi autorităţile din Tokyo pentru a continua să pregătim Jocurile cât mai bine, aşa cum am prevăzut", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga.

Ministrul pentru organizarea JO, Seiko Hashimoto, a respins clar posibilitatea ca această competiţie să se desfăşoare fără spectatori. "Nici nu ne gândim la aşa ceva", a spus el.

Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: