image
Sursa foto: cnn.com

Cuba ar fi fost lovită vineri de un meteorit, cred serviciile meteo americane

Este posibil ca un meteorit să fi căzut vineri în vestul Cubei, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS) din Key West, Florida, informează CNN citat de Digi24.

NWS a transmis un mesaj pe Twitter în care spune că un radar al său „s-ar putea să fi detectat un meteorit” lângă Viñales, în Cuba, la o înălțime de circa 8 kilometri. Anterior, serviciul meteo primise mai multe relatări despre un meteorit care fusese văzut traversând cerul în Florida Keys.

Pe de altă parte, localnicii din Viñales spun că au auzit o „explozie uriașă” vineri după-amiază. Încă nu s-a confirmat că zgomotul ar fi provenit de la meteorit, dar autoritățile cubaneze fac cercetări. Deocamdată nu sunt indicii că ar fi victime sau pagube.

În 2013, explozia unui meteorit a zguduit regiunea Ural din Rusia. Meteoritul, de aproximativ 10.000 de tone, a intrat în atmosfera terestră cu viteza de 30 de kilometri pe secundă și a explodat cu o forță de 30 de ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

Geamurile clădirilor s-au spart, iar pereții s-au zguduit din cauza undei sonice care a rezultat în urma exploziei și care s-a propagat pe o arie vastă. Mai mult de 1.000 de oameni au fost răniți, inclusiv 200 de copii, mulți dintre ei suferind din cauza cioburilor răspândite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: