image
Sursa foto: libertatea.ro

O cunoscută activistă LGBT din Rusia a fost ucisă în Sankt Petersburg

Elena Grigorieva, una dintre cele mai proeminente activiste ale comunității LGBT din Rusia, a fost găsită moartă în Sankt Petersburg.

Femeia avea mai multe răni pe corp și a fost strangulată, au declarat autoritățile locale, citate de libertatea.ro.

Trupul femeii de 41 de ani a fost găsit, duminică, în tufișuri în apropierea casei sale din oraș. Rudele și prietenii femeii au anunțat că victima era Elena Grigoryeva, scrie BBC News.

Potrivit acestora, ea a primit mai multe amenințări cu moartea. Într-o postare pe Facebook, luni, activistul Dinar Idrisov a declarat că prietena sa, Elena Grigoryeva, a fost „ucisă brutal în apropierea casei sale”. „Recent a fost victimă a violenței și amenințărilor cu moartea”, a scris el, adăugând că a aceasta a depus mai multe plângeri la poliție.

Polițiștii nu au confirmat informațiile privind amenințările cu moarte, dar au anunțat că au reținut o persoană în legătură cu uciderea ei, scrie publicația rusă Fontanka.

Pe lângă manifestațiile pentru drepturile comunității LGBT, Grigoryeva a protestat și față de anexarea Crimeei de către Rusiei, condițiile de detenție din Rusia și alte cauze legate de drepturile omului.

În luna ianuarie a anului trecut, activistul opoziției ruse, Konstantin Sinitsyn, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort lângă casa sa din Sankt Petersburg.

Poliția a declarat atunci că uciderea acestuia pare a fi un jaf

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: