Publicaţia lusitană a ieşit pe prima pagină cu informaţia că portarul spaniol s-a decis să se retragă din fotbal, citând surse din anturajul său. Casillas s-ar fi întâlnit miercuri cu preşedintele lui FC Porto, Pinto da Costa, şi l-a informat asupra deciziei sale. Acesta i-a oferit imediat o funcţie de manager la Porto, club pentru care a evoluat în ultimii patru ani.

Aceeaşi sursă mai scrie că oficialii "Dragonilor" îi caută deja înlocuitor lui Casillas, iar preşedintele Pinto da Costa a luat legătura cu Gianlugi Buffon, liber de contract după despărţirea de PSG. Reprezentanţii italianului au declarat că portarul "nu vede cu ochi răi ideea de a juca la Porto".

Casillas a suferit un infarct miocardic la 1 mai, la un antrenament, şi a rămas câteva zile în spital.

Iker Casillas, în vârstă de 38 de ani, joacă la FC Porto din 2015, după ce a fost transferat de la Real Madrid. Iese din fotbal cu vitrina plină de trofee. A adunat 24 de trofee majore în carieră, între care o cupă mondială, două cupe europene, trei trofee de Liga Campionilor şi cinci titluri în Spania. Cu Porto, Casillas şi-a trecut în cont un titlu în Portugalia şi o Supercupă.