Mai mult, Tudor Deliu a declarat că în Republica Moldova lucrurile au luat o întorsătură dramatică: „S-a ajuns la un punct critic. Democrația a rămas doar un mit, iar statul de drept a cunoscut o prăbușire cruntă. Cum poate o societate să supraviețuiască într-un climat toxic, unde intimidările, amenințările și atacurile apar deja ca normalitate? Câtă lașitate și lipsă de strategie! Din momentul în care a fost adoptată rezoluția privind suspendarea asistenței macrofinanciare, Uniunea Europeană s-a transformat brusc în dușmanul care ia pâinea de la gura copiilor”.

„Stimați guvernanți, prin aceste acțiuni mișelești, ne izolați țara de civilizație. Aruncați Republica Moldova în bezna sărăciei și a neputinței! Jocurile murdare pe care le țeseți ne îndepărtează vertiginos de o instituție care a fost ani la rând donatorul principal de resurse financiare și modelul unic de democrație. Cine v-a dat dreptul să ne târâți în mizeria ce ați creat-o singuri, să ne aruncați în haos și să ne manipulați cu atâtea minciuni?”, s-a adresat Deliu către guvernare.

În context, Tudor Deliu spune că acum se poate urmări o tendință clară de instaurare a unei dictaturi și de sugrumare crudă a ultimelor elemente democratice.

„Acum guvernarea își concentrează toate instrumentele mișelești pentru câștigarea viitoarelor alegeri parlamentare. Acest delir ne va costa mult. Ne va costa viitorul democratic al țării. Ieri, slugile aservite lui Plahotniuc, au mai făcut un pas grosolan și periculos. Au legalizat hoția. Astfel, Republica Moldova devine paradisul hoților ce vor spăla banii furați de la cetățeni”, a punctat acesta.