Breaking News

A decedat un judecător al Curții Constituționale

Judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani. Informația a fost confirmată de președintele CC, Domnica Manole.

image
Sursa foto: politia.md

Dosare penale intentate pe faptul delapidării averii străine și abuz de serviciu la „Moldtelecom”

Inspectoratul Național de Investigații și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a pornit urmărirea penală în două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”.

În perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, ar fi folosit ilegal automobilul de serviciu cauzând instituției un prejudiciu în proporții considerabile.

Totodată, s-a stabilit, că factorii de decizie a SA „Moldtelecom”, în perioada 6-10 martie 2019, abuzând de situația de serviciu, din mijloace bănești a întreprinderii, ilegal s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală în Dubai, Emiratele Arabe Unite, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 124 495 de lei.

Cauzele penale au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

Citeşte mai mult despre

comentarii: