image
Sursa foto: Anadolu Agency

Noi detalii despre tragedia aviatică din Iran în care au murit 176 de oameni; Imagini după prăbușirea avionului ucrainean

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice. Aeronava este un Boeing 737, aparținând companiei Ukraine International Airlines, și avea ca destinație Kievul.

Ambasada ucraineană la Teheran a șters o declarație anterioară, prin care susținea că prăbușirea că prăbușirea avionului în Iran nu prezintă cauze de natură teroristă, anunțând că noile informații urmează să fie „clarificate”.

O nou comunicat al ambasadei afirmă că informațiile privind cauzele accidentului aerian vor fi „clarificate”, adăugând că declarațiile anterioare nu sunt considerate oficiale. „Informațiile privind cauzele accidentului aerian sunt clarificate de către comisie. Orice declarație cu privire la cauzele incidentului, făcută înainte de decizia comisiei, nu este considerată oficială”, se arată în noul comunicat.

În declarația anterioră, ambasada ucraineană la Teheran informa că au fost excluse cauzele de natură teroristă, avionul prăbușindu-se din cauza unei defecțiuni tehnice.

avion prăbușit Ucrainaavion prăbușit Ucraina

Premierul ucrainean a declarat în acest context că este încă prea devreme pentru a fi stabilite cauzele prăbușirii avionului Boeing 737-800 în Iran.

„Orice versiune a concluziilor oficiale reprezintă o manipulare”, a declarat Aleksei Goncearuk.

Companiile aeriene evită spațiul aerian irakian și iranian

Mai multe companii aeriene au anunțat că și-au redirecționat zborurile pentru a evita spațiul aerian de deasupra Iranului și Irakului, după ce Administrația Federală a Aviației a interzis transportatorilor americani să opereze în zonă, pe fondul tensiunilor dintre SUA și Orientul Mijlociu.

Printre acestea se numără Lufthansa, Air France, Transport Canada, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Qantas Airways, Korean Air Lines ori Thai Airways.

Compania aeriană Emirates Air Airllines și FlyDubai au anulat fiecare zborurile de întoarcere în Bagdad și au afirmat că vor recurge și la alte modificări dacă va fi necesar, transmite Mediafax.

Qatar Airways a anunțat că zborurile sale către Irak se operează în mod normal.

Autoritatea indiană pentru aviația civilă nu a emis încă instrucțiuni oficiale către companiile aeriene din țară, însă a avut întâlniri cu cei îngrijorați de situație și i-a sfătuit să rămână vigilenți, potrivit declarațiilor unui oficial.

avion prăbușit Ucrainaavion prăbușit Ucraina

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului ianian al Transporturilor.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski își va întrerupe vizita în Oman pentru a se întoarce la Kiev în contextul prăbușirii avionului ucrainean Boeing 737 în Iran.

Țările de proveniență ale celor 176 de morți

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.

Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.

Imagini cu prăbușirea avionului ucrainean la Teheran

Este pentru a doua oară în ultimii ani când de numele Ucrainei se leagă o tragedie aviatică de proporții, după ce în 2014 o aeronavă Malaysia Airlines, ce plecase din Olanda, a fost doborâtă de o rachetă trasă de separatiștii din estul Ucrainei. Toţi cei 283 de pasageri, dintre care 196 erau olandezi, şi 15 membri au echipajului au murit. Patru suspecţi urmează să fie judecaţi pentru crimă, în martie 2020, în Olanda, în acest dosar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: