image
Sursa foto: jurnal.md

Gâlceavă între Filat și Popa: „Mesajele mele ajungeau la GBC”; Avocatul: „Atacă pentru că nu vrea să achite facturile”

Fostul premier Vladimir Filat a lansat mai multe acuzații la adresa fostului apărător al său, Igor Popa, despre care spune că îi ducea mesajele direct la GBC. Răspunsul avocatului nu a întârziat să apară, acesta menționând că fostul premier lansează atacuri pentru că nu vrea să achite serviciile.

„Ce transmiteam eu prin așa-numitul avocat Igor Popa ori nu ajungea acolo unde transmiteam eu mesaje, ori ajungeau în primă instanță la GBC, ori, un al treilea model de a stopa mesajele mele, cu argumentările de rigoare înainte de a transmite mesajul că nu trebuie să se ia în serios ceea ce transmit eu fiindcă am o anumită stare”, a declarat Filat, la TV8.

În replică, Casa de avocatură „Popa și Asociații” a catalogat drept neadevăruri acuzațiile lui Filat.

„Niciodată nu a transmis prin intermediul avocaților niciun mesaj care „să arunce în aer clasa politică”. Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să transmită anumite mesaje o putea face prin avocatul poporului, deputații sau rudele, care l-au vizitat. Mai mult ca atât, Vlad Filat de nenumărate ori a interzis avocatului Igor Popa să facă declarații în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deținem probe în acest sens. (...) Credem că Vlad Filat a atacat echipa de avocați care i-a asigurat asistență juridică din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile prestate timp de mai mult de un an de zile. (...) Avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat. (...) Cu părere de rău, Vlad Filat a ales să învinuiască pe avocatul Igor Popa care a fost alături de el în cele mai grele clipe, dar nu i-a atacat pe acei care se fac cu adevărat vinovați de condamnarea sa”, se spune în declarație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: