image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu l-a felicitat pe Serghei Tarnovschi: „Drapelul RM este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a adresat un mesaj de felicitare, pe una dintre rețelele de socializare, canotorului moldovean Serghei Tarnovschi, care a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de canoe sprint.

Șefa statului este recunoscătoare pentru efortul depus de sportiv, datorită căruia „drapelul Republicii Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume”.

„O veste îmbucurătoare a venit ieri seara din Canada - canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la distanța de 5000 de metri la Campionatul Mondial de canoe sprint. Titlul de campion mondial a fost câștigat de Serghei exact la un an după ce obținea bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl felicit pentru că-și continuă parcursul de succes și-i mulțumesc pentru că, datorită efortului și perseverenței sale, drapelul Republicii Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume”, se arată în mesajul președintei.

Totodată, aceasta le-a felicitat și pe Maria Olărașu și Daniela Cociu, care au obținut locul șapte în cadrul aceleiași competiții.

„Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu, care s-au clasat pe locul șapte la distanța de 500 de metri. Mult succes tuturor și la cât mai multe victorii!”, încheie Maia Sandu.

Amintim că Serghei Tarnovschi a devenit campion mondial după ce a înregistrat timpul de 23 de minute, 37 de secunde și 85 de sutimi de secundă și l-a devansat cu doar 9 sutimi de secundă pe cubanezul Serguey Madrigal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: