Potrivit PCCOCS, familia copiilor era într-o situație financiară grea, așa cum a contractat un credit bancar, ca să poată cumpăra casa în care se mutase recent, iar bărbatul le-a promis că-i va ajuta încât să împrumute bani pe care să-i întoarcă fără procente și să poată închide creditul de la bancă.

Deși nu i-a ajutat în acest sens, în schimb, a promis că se va interesa cine din Olanda ar putea să-i ajute la reparația casei cumpărate.

Acesta o plătea pe mama copiilor cu 200 lei pentru menaj în casa în care locuia de două ori pe săptămână, iar pe copii îi ducea la distracție.

Astfel, familia i-a permis copilului să rămână la învinuit peste noapte.

Investigația însă a demonstrat că învinuitul dormea cu copilul cu vârsta de cinci ani și era supus abuzului sexual. Fratele copilului, care avea vârsta de 10 ani, de asemenea a fost supus abuzului, însă ocazional.

Copiii nu înțelegeau că învinuitul nu ar fi avut voie să facă faptele incriminate sau că ar fi fost în afara legii, așa cum acesta i-a ajutat familia și i-a dus la distracții.

Acesta a fost expulzat din țară, după care a revenit într-o localitate apropiată raionului Cahul – în județul Galați, România – unde îi invita în ospeție pe mamă și cei doi copii.

Mai mult decât atât, acesta a insistat și a obținut o procură, care să-i permită să circule cu copilul în afara țării. Notarul, însă, a sesizat autoritățile locale, care au avizat familia și anterior despre acest pericol, în mod repetat, dar au fost asigurate că învinuitul este de bună-credință.

Primăria satului a convocat o comisie pentru cercetarea situației și a cerut anularea procurii. În acest context, învinuitul a plecat în Georgia, de unde însă, la solicitarea procurorilor, a fost extrădat autorităților de la Chișinău și acum se află în arest preventiv, în așteptarea sentinței.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Acum, bărbatul este deținut în arest preventiv, în așteptarea sentinței.