image
Sursa foto: TVRMoldova

Agenții care încalcă normele admise de poluanți în apele deversate în sistemul public de canalizare vor fi debranșați

Agenții economici care încalcă normele admise de poluanți în apele uzate deversate în sistemul public de canalizare, primesc prescripții pentru a înlătura abaterile. În cazul în care nu se vor conforma cerințelor, vor fi debranșați de la sistemul public de apeduct. Anunțul a fost făcut de directorul general interimar al SA „Apă-Canal Chișinău”, Anatolie Lichii, în cadrul ședinței operative a primăriei capitalei.

Directorul ACC a menționat că în cadrul întreprinderii activează o echipă, care monitorizează în fiecare noapte în jur de cinci-șapte agenți economici, transmite IPN. Prescripții sunt trimise pe adresa antreprenorilor care înregistrează depășiri ale normelor admise. Potrivit lui, specialiștii întreprinderii monitorizează situația 24 din 24 de ore deversările care vin ajung la Stația de epurare a ACC. Despre toți agenții economici care înregistrează depășiri sunt informați și responsabilii de protecția medicului, care descind cu verificări

Anatolie Lichii a mai spus că agenților economici care fac deversări le-a fost acordat o perioadă de aproape un an, timp în care aceștia trebuie să vină cu soluții tehnice pentru a diminua deversările în rețeaua de canalizare. Printre acestea se numără și construcția stațiilor de pre-epurare. Potrivit lui, unii antreprenori deja au venit la ACC, au semnat contracte de prelucrare a apelor uzate și totodată au discutat soluțiile tehnice, care urmează să fie implementate în timpul apropiat în cadrul întreprinderilor vizate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: