image
Sursa foto: Jurnal.md

Vaccinul donat de România ajunge astăzi la Chișinău

Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00.

Ambasada României în Republica Moldova precizează că aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău efctuată la 29 decembrie 2020 și este un sprijin pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Cu o zi mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmarea de la COVAX, precum că primul lot de14 400 de vaccinuri împotriva COVID-19, AstraZeneca, produse de Coreea de Sud, vor ajunge în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie.

Tot ieri, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat că a înregistrat oficial în Republica Moldova vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: