image
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Andrei Năstase, întâlnire cu primarul Vienei: „Astăzi am apropiat mai mult Chișinăul și Republica Moldova de Europa”

Primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, s-a întâlnit astăzi cu primarul Vienei, Michael Ludwig, cu care a discutat despre perspectivele unei colaborări strânse între cele două capitale.

Edilul din capitala Austriei s-a declarat încântat de ideea dezvoltării relațiilor dintre Chișinău și Viena, orașul considerat cu cea mai înaltă calitate a vieții din Europa.

„Am fost impresionat de deschiderea cu care am fost primiți de către primarul Vienei, un om de o sobrietate aparte, un om care insuflă încredere oricui. M-a impresionat faptul că primarul Vienei a pus accent pe creșterea rolului relațiilor directe dintre orașele europene și mesajul sau de încurajare a continuării dezvoltării relațiilor dintre cele două capitale. Cred că prin această vizită, am apropiat mai mult și Chișinăul, dar și Republica Moldova, de Europa”, a declarat Andrei Năstase.

Relațiile noastre vor continua și se vor amplifica, astfel încât într-o bună zi să putem să ne dorim înfrățirea celor două capitale, Viena și Chișinău, a adăugat primarul ales al capitalei.

„Nu putem uita că Viena este de mai bine de 7 ani orașul considerat cu cea mai înaltă calitate a vieții din Europa.Trebuie să spun am fost surprins de faptul că la Viena funcționează o asociație foarte importantă a românilor. O asociație cu rezultate benefice tuturor românilor. Mă bucură foarte mult unitatea noastră, oriunde ne-am afla”, a adăugat primarul ales al capitalei”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior, edilul ales al capitalei a declarat că va prelua bune practici și proiecte de succes de la primari și guvernele UE indiferent de culoarea politică, în beneficiul capitalei și al oamenilor.

În prezent, Andrei Năstase a reușit să obțină deja deschiderea unor primari din România care vor ajuta noua administrație să preia proiecte de succes la Chișinău.

Năstase a menționat că va avea o colaborare strânsă cu Bucureștiul, cu capitala culturală a României - Sibiul, cu capitala inovării și tineretului - Clujul, cu cei din Suceava, Botoșani, Timișoara, Craiova. Totodată, primarul ales al capitalei a stabilit deja contacte la nivelul primăriei Parisului și urmează să facă acest lucru și cu alte capitale importante din UE.

Andrei Năstase la VienaAndrei Năstase la Viena
Andrei Năstase la VienaAndrei Năstase la Viena

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: