image
Sursa foto: captură video

Brodează pentru suflet: O femeie din Făleștii Noi creează adevărate opere de artă și le dăruiește // VIDEO

Creează pentru suflet. O locuitoare a satului Făleștii Noi din raionul Fălești brodează. Şi NU pentru a vinde lucrările sale, ci pentru a le face cadou oamenilor dragi sau chiar unor necunoscuţi care trec pe lângă casa ei. Este vorba despre Paulina Antonciuc, o femeie care noaptea brodează, iar ziua împarte creațiile sale tuturor.

Brodează de când se ține minte. Așa a făcut mama ei, bunica și străbunica. De la ele a prins firul, iar acum îl deapănă...

Are lucrări pe care le-a făcut încă în 1956 şi le păstrează cu sfințenie. În rest, brodează și dăruiește. Copiilor, nepoților, vecinilor și celor care adoră această artă.

Ar putea să le vândă, să mai facă un ban, pentru că are o pensie mică, iar cu ea locuiește și nepotul său, care are o dizabilitate severă. Femeia se conduce însă de principiul că banii nu ajung niciodată, iar inima ei se umple de bucurie doar atunci când dăruiește lucrările.

Tinerii din ziua de azi sunt altfel, mai spune Paulina Antonciuc.

Femeia mai povesteşte că a muncit 40 de ani, iar acum are o pensie de nimic. O mai ajută fiica stabilită în Italia. Rupe din banii pentru hrană, pentru a cumpăra stofă și ață. Așa își alină sufletul.

Paulina Antonciuc ne-a mai spus că va broda și, din puţinul pe care îl are, va continua să-şi cumpere toate cele necesare pentru a crea. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: