image
Sursa foto: GettyImages

Un bărbat din Maramureș, pus pe lista celor mai periculoși violatori căutați din 19 state europene

Un bărbat de 56 de ani din Vișeu de Sus, județul Maramureș, condamnat la zece ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, este dat în urmărire de polițiștii români, în cadrul unei campanii europene în scopul reținerii persoanelor urmărite pentru infracțiuni sexuale.

Potrivit presei române, pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș.

Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Acesta are 1,90 metri înălțime și 130 de kilograme, este robust, are ochi albaștri, păr șaten și chelie frontală.

În această campanie s-au implicat agențiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: