image
Sursa foto: Getty Images

Răspunsul sincer al lui Lewandowski pentru Messi, după ce a pierdut Balonul de Aur în fața sa

Robert Lewandowski (33 de ani) a pierdut Balonul de Aur în fața lui Lionel Messi (34 de ani), care a ajuns astfel la al șaptelea trofeu din carieră.

Atacantul lui Bayern era, în ochii multora, câștigătorul de drept al premiului pentru acest an, însă a ieșit doar pe locul 2 în clasamentul final, la 33 de voturi în spate. Messi a strâns 613 voturi, în timp ce Lewandowski a fost nominalizat de 580 de ori.

În cadrul discursului de după câștigarea trofeului, Messi a declarat că îi pare sincer rău de situația lui Lewandowski, care, în opinia sa, ar fi trebuit să primească premiul pentru anul 2020, când a fost, la fel, favoritul publicului. Anul trecut, Balonul de Aur nu s-a acordat din motive legate de pandemie.

Polonezul i-a răspuns acum argentinianului de la PSG, fără a uita să-și exprime dezamăgirea pentru înfrângerea suferită.

"Mi-ar plăcea să fie o declarație sinceră, nu doar vorbe goale. Să fiu atât de aproape, să concurez cu Messi pentru trofeu... Normal că îl respect pentru cum joacă și pentru că l-a câștigat. Faptul că i-am făcut concurență arată la ce nivel pot ajunge.

Dar m-am simțit trist și a fost bine că n-am avut meci la mijlocul săptămânii, după gală. Nu pot să spun că sunt satisfăcut de decizia France Football. Dimpotrivă. Mă simt neîmplinit", a declarat Lewandowski, la emisiunea "Moc Futbolu" din țara sa natală.

Conform footmercato, vârful lui Bayern s-ar fi hotărât să plece de la bavarezi în urma înfrângerii suferite în fața lui Messi.

Deși nu a reușit să câștige Balonul de Aur nici anul trecut și nici anul acesta, polonezul vrea să lupte încă o dată pentru trofeu în 2022, iar Real Madrid ar fi locul considerat cel mai potrivit pentru acest lucru.

Lewandowski consideră că unul dintre motivele pentru care nu l-a depășit pe Messi ar fi faptul că nu are suficientă expunere mediatică la campioana Germaniei, în timp ce Real Madrid este o echipă mult mai populară la nivel global.

În acest sens, fotbalistul i-ar fi transmis deja impresarului său Pini Zahavi, să încerce să îl transfere în capitala Spaniei vara viitoare. Contractul lui Lewandowski cu Bayern expiră pe 30 iunie 2023.

La gala de la Paris, unde a pierdut în fața lui Messi, Lewandowski a venit alături de soția sa, Anna Lewandowska, femeia care îi este în același timp și nutriționistă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: