image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Recunosc faptul că noile tulpini ale Covid-19, Delta și Lambda sunt mai violente, dar moldovenii refuză imunizarea

Deși recunosc faptul că noile tulpini ale SARS-CoV-2, Delta și Lambda, sunt mai contagioase și mai violente, mulți moldoveni refuză în continuare imunizarea. Aceștia spun că nu au încredere în vaccin și că se protejează de virus prin metode proprii. Alții însă, deși imunizați cu ambele doze, sunt oricum alarmați și se protejează inclusiv prin metode clasice, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică.

Nu există deocamdată confirmări oficiale despre prezența tulpinii indiene în Moldova. Totuși, oamenii par destul de informați despre faptul că noile pericole, doar că chiar și așa refuză să se vaccineze. Ei mizează doar pe spălatul mâinilor și masca de protecție.

Cei care s-au vaccinat, ne-au spus că rămân în continuare vigilenți și respectă cu strictețe regulile sanitare.

Potrivit autorităților din sănătate, până acum doar 15 la sută din populație s-a vaccinat cu cel puțin o doză de ser anti-COVID. Medicii susțin însă că, pentru a avea imunitate colectivă e nevoie ca 70 la sută din populație să fie imunizată. Pentru comparație, în România, rata de imunizare este de 25 la sută, iar în Ucraina - de 13 la sută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: