image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Veaceslav Platon a fost ELIBERAT

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciarul numărul 13. Anunțul a fost făcut de avocatul acestuia.

„Platon Veaceslav, după 4 ani de zile de chinuri, este liber. A fost admis demersul de suspendare a executării pedepsei! Cât efort, dar în sfârșit am fost auziți, ca o persoană nevinovată să nu fie deținută ilegal, însă sa fie trași la răspundere anume persoanele care au săvârșit infracțiunea. Dacă nu cedezi, reușești! P.S. Pentru acei care sunt împotriva eliberării lui Platon Veaceslav, încetați cu susținerea beneficiari reali ai furtului miliardului și nu reprezentați interesele lui Plahotniuc Vladimir, prin transmiterea unor mesaje false cetățenilor”, a scris pe pagina sa de Facebook avocatul Ion Crețu.

Amintim că recent procurorul general Alexandr Stoianoglo declara că : „Dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate. Acuzarea a fost bazată pe apreciere intenționată denaturată și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile lui Șor. Platon a fost absolut ilegal condamnat și ilegal își ispășește pedeapsa. Procuratura va iniția procedura de revizuirea sentinței acestuia și va insista pe revizuirea echitabilă a cauzei. Vom cere instanței de judecată să examineze dosarul în regim transparent”

Veaceslav Platon a fost extradat în Republica Moldova la 29 august 2016, unde a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în două cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: