Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar. Măsura ar fi fost luată pentru o perioadă de 60 de zile, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al Fondului Național de Investiții, Nicolae Popa. Potrivit surselor, lui Kovesi i s-a comunicat că are calitatea de inculpat în acest dosar.

Una dintre interdicții este aceea de a părăsi țara, în condițiile în care Kovesi se află în procedura de desemnare a procurorului șef european, care implică și prezența sa la Bruxelles.

Laura Codruța Kovesi a mers la Secția de anchetare a magistraților singură, fără a fi însoțită de vreun avocat, precizând că își face singură apărarea.

„Disperarea unora că aș putea fi numită procuror-șef european a ajuns la anumite cote”

Fosta șefă a DNA a intrat la audieri la Secția de anchetare a magistraților la ora 13.00. La ieșirea de la audieri, Kovesi a afirmat că prezența sa, din nou, la secția pentru anchetarea magistraților face parte din campania de hărțuire cu care deja s-a obișnuit.

Ea a anunțat că are interdicție de a vorbi cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și despre dosarul pentru care a fost chemată: „Nu am voie să vă spun absolut nimic din ce s-a întâmplat astăzi aici și nici despre acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să vorbesc cu presa despre acest dosar. Este o măsura de a-mi închide gura, de a ne hărțui pe toți cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba”.

Kovesi a mai spus că se încearcă reducerea sa la tăcere pentru că, probabil, „disperarea unora” că ea ar putea fi numită procuror-șef european a ajuns la anumite cote.

"Îi deranjez pe cei care vor să fure liniștiți"

Laura Codruța Kovesi a afirmat că zilnic în spațiul public apar foarte multe informații false despre ea, care ar porni de la cei pe care îi deranjează candidatura sa la șefia Parchetului European și care vor să fure liniștiți în România.

„(îi deranjez, n.r) pe cei care nu-și doresc acest lucru (candidatura sa la șefia Parchetului European - n.r.), pe toți cei care vor să fure liniștiți în această țară, care vor ca procurorii să stea la birou și, dacă se poate, să investigheze fapte mărunte, să nu mai investigheze fapte de corupție, să nu mai recupereze prejudicii”, a declarat fosta șefă a DNA.

Legat de candidatura sa la conducerea Parchetului European, Kovesi a spus că s-a înscris în această procedură singură, s-a pregătit singură, fără să aibă sprijinul Guvernului sau al altei instituții, scrie Hotnews. „Este evident că tot ce se întâmplă în ultima perioadă de timp are legătură cu candidatura în această poziție. Atacurile în mod repetat, campaniile false, zilnic sunt zeci de știri false. Nu reușesc să răspund la toate știrile false, ele apar atât de des și atât de mult”, a declarat Laura Codruța Kovesi.