image
Sursa foto: rbc.ru

După 14 ani, procurorul general al Rusiei, Iurii Ceaika, pleacă din funcție

Procurorul general al Rusiei, Iurii Ceaika, va fi înlocuit după 14 ani în care a deținut această funcție. Vladimir Putin a înaintat deja un alt candidat la această funcție.

Serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că Ceaika pleacă din funcție „în legătură cu trecerea în altă funcție”, transmite RIA Novosti. Nu se știe despre ce altă funcție este vorba.

În locul lui Ceaika, la cârma Procuraturii Generale din Rusia a fost înaintat actualul adjunct al Comitetului de Investigații, Igor Krasnov. Candidatura acestuia a fost înaintată de Vladimir Putin și trimisă camerei superioare a Dumei de Stat.

„Este decizia președintelui, care a înaintat candidatura. Este dreptul său în calitate de șef de stat, drept pe care l-a exercitat”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitrii Peskov.

Înlocuirea procurorului general rus vine la mai puțin de o săptămână de la demisia Guvernului rus, condus de Dmitrii Medvedev, după ce Putin a anunțat că va propune o serie de amendamente constituționale. Medvedev a demisionat declarând că vrea astfel să sprijine aplicarea planurilor prezidențiale, iar în locul său a fost numit Mihail Mișustin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: