image
Sursa foto: GettyImages

Numărul șomerilor americani se dublează de la o săptămână la alta: 6.6 milioane de oameni au rămas fără serviciu

Milioane de americani au rămas fără un loc de muncă de la declanșarea crizei COVID-19. Dacă în urmă cu o săptămână numărul șomerilor se ridica la 3,3 milioane, astăzi sunt 6,6 milioane de americani care au rămas fără serviciu.

Deoarece companiile continuă să își închidă ușile și să trimită munictorii acasă pentru a limita răspândirea coronavirusului, tot mai mulți oameni vor avea nevoie de ajutor guvernamental. Este cel mai mare număr de cereri de șomaj din istorie, de când departamentul a început să monitorizeze și să stocheze informațiile în 1967.

Creșterea dramatică a cazurilor de infectare cu coronavirus în Statele Unite reprezintă principalul factor pentru care șomajul a crescut la asemenea nivel. Înaintea pandemiei, cererile de șomaj se înregistrau în număr de aproximativ 200.000 pe săptămână. În ultimele săptămâni însă, pandemia a închis un număr record de firme, în condițiile în care țara se străduiește să limiteze răspândirea virusului. Pentru multe dintre acestea, închiderea înseamnă și concedierea angajaților.

Ca rezultat, economiștii se așteaptă la continuarea acestei creșteri masive a șomajului în săptămânile care urmează. Economiștii estimează că până la vară, 14 milioane de muncitori își vor fi pierdut locurile de muncă din cauza crizei coronavirusului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: