image
Sursa foto: privesc.eu

Dodon îl apără pe Chicu în scandalul diplomatic cu România: „Unii europarlamentari au o abordare partizană”

După un șir de mesaje dure la adresa premierului Chicu după ce acesta a adus declarații denigratoare în adresa României, șeful statului Igor Dodon vine replici în apărarea lui Ion Chicu și îi numește pe europarlamentari „membri ai unor partide de opoziție din Republica Moldova care au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor”.

Igor Dodon califică ultimele evenimente o provocare în care Republica Moldova este denigrată de către unii europarlamentari, chiar dacă premierul Ion Chicu a fost cel care a venit cu replici tăioase la adresa europarlamentarilor numindu-i băiețași români oploșiți prin structurile europene și „ratați”, care „nu au realizat nimic în viață și în țară” .

După ce premierul Ion Chicu a venit cu replici denigratoare care au stârnit un scandal displomatic, nici Igor Dodon nu are o abordare mai echidistantă și spune că „Modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră”, a ținut să menționeze Dodon.

Totuși, acesta reiterează: „Poziția mea a ramas neschimbata și consecventa - pledez pentru o politică externă echilibrată, relatii reciproc avantajoase și cu Estul și cu Vestul, în care pe primul plan este interesul nostru național și bunele relații cu partenerii strategici externi”.

Amintim că premierul Ion Chicu a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj denigrator la adresa României și mai ales a europarlamentarilor români, despre care a spus că ar fi „băiețași oploșiți prin structurile europene”, „ratați”, care „nu au realizat nimic în viață și în țară”. Premierul a ținut să spună că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Toate astea după ce premierul ar fi fost deranjat de criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan referitor la modul în care guvernarea de la Chișinău implementează reformele și gestionează criza provocată de COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: