image
Sursa foto: Instagram/ddt_band

VIDEO: Solistul DDT, Iurii Șevciuk, în timpul unui concert: „Patria nu este fundul președintelui!”; Ce s-a întâmplat după

Solistul trupei rock DDT, Iurii Șevciuk, s-a ales cu proces verbal după ce, în cadrul unui concert susținut ieri seara, 18 mai, la Ufa, și-a expus poziția referitor la invazia rusă în Ucraina.

La un moment dat, în pauzele dintre piese, Șevciuk a luat cuvântul și a ținut să le amintească fanilor săi veniți la concert adevăratele valori de care ar trebui să țină cont aceștia. Declarațiile sale s-au viralizat instant în mediul online, iar internauții au răspândit masiv filmulețul.

„Patria, prieteni, nu este fundul președintelui care trebuie în permanență lins și sărutat. Patria este o bătrânică sărmană de la gară, care își vinde cartofii. Iată aceasta este patria.”, a spus solistul, după care i-au dat lacrimile, iar spectatorii prezenți l-au cuprins cu aplauze și ovații puternice.

jurnal

Ulterior, directorul centrului de producție de la Ufa, Radmir Usaev, a anunțat pe pagina sa de Instagram că a fost inițiat un proces verbal din partea organelor de drept pentru declarațiile pe care le-a făcut Iurii Șevciuk.

Potrivit lui Usaev, imediat după concert, reprezentanți ai structurilor de forță au pătruns în culise și „timp de o oră au purtat discuții pe marginea celor întâmplate la concert, scopurile concertului și declarațiile lui Șevciuk în legătură cu războiul și Rusia”. Deși inițial polițiștii au vrut să-l rețină pe Șevciuk, până la urmă au renunțat la idee, solcitându-i muzicianului să semneze procesul verbal și plecând imediat după.

Anterior, în aprilie, concertul trupei DDT, din orașul Tiumeni, a fost anulat din cauza refuzului solistului de a evolua într-o sală unde, pe fundal, urma să fie afișată o uriașă literă „Z” – simbolul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Amintim că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, mai mulți artiști ruși și-au exprimat dezacordul sau au condamnat acțiunile conducerii ruse. Printre aceștia se numără interpreta Zemfira, trupa Bi-2, Boris Grebenșikov – solistul trupei Akvarium, Max Pokrovski – solistul trupei Nogu Svelo!, rapperul Oxxxymiron, dar și Maksim Galkin, Valerii Meladze, Alla Pugaciova, Vera Brejneva, Svetlana Loboda și alții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: