image
Sursa foto: Profimedia

Mbappe, criticat dur de presa din Spania după ce și-a încâlcat cuvântul: "Păcatul lui depășește lumea lui Real Madrid"

Kylian Mbappe și-a călcat promisiunea și nu a mai mers la Real Madrid, ceea ce a declanșat un cutremur pe Santiago Bernabeu, care a culminat cu plângerea la UEFA făcută de președintele Perez.

Presa din Spania nu l-a iertat pe atacantul de 23 de ani, iar publicația As l-a "distrus" pe starul francez, care a ales să continue la PSG.

"Fără plimbări primăvăratece pe Paseo de la Castellana, fără mese în 'Amazonico' și cine pe 'El Quinto Elemento'. Pentru Mbappe, s-a terminat cu Madridul.

Va veni în capitală doar dacă va avea de jucat pe impresionantul nou Bernabeu și va primi același tratament sau chiar mai rău ca acela primit de Figo atunci când a venit de la Barcelona la Real Madrid. (...)

Păcatul lui Mbappe depășește lumea lui Real Madrid.

Reprezintă trădarea sentimentală a unei pasiuni, o îngenunchiere în fața practicilor unor cluburi-stat, în genul pretinsei Super Ligi, o renunțare la cuvântul dat în schimbul banilor și o cesiune a puterii politice, care nu încetează niciodată în nerăbdarea de a-și băga ghearele în sport.

Trădarea lui Mbappe ajunge la inima lui Real Madrid", a scris editorialistul de la As, Joaquin Maroro.

"Însă nu trebuie blamat doar jucătorul. Trebuie să-ți faci și autocritica. Să ai încredere în universul unui fotbalist de 23 de ani, bogat și faimos, este un risc. Aș recomanda să o faci doar în cazul ipotetic în care ar avea peste 90 de ani și ar apărea însoțit de tatăl său.

Mbappe se dorea a fi axa unui întreg deceniu pentru Real Madrid, iar acum proiectul trebuie refăcut fără vreun alt star de nivelul său la orizont.

Trebuie să ne întoarcem la axioma lui Di Stefano: 'Niciun jucător nu este la fel de bun ca o echipă întreagă'.

Să vedem de ce este capabilă Real Madrid, ca echipă, să facă în a opri din nou PSG-ul lui Mbappe, care a devenit deja inamicul public numărul unu al lui Real Madrid", a încheiat Joaquin Maroto.

Citeşte mai mult despre

comentarii: