Breaking News

image
Sursa foto: satiricus.md

„Parlamentul sau comisia de anchetă”: Satiră tăioasă în adresa guvernanților la teatrul Satiricus, în ajunul alegerilor

Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” își încheie cea de a XXX-a stagiune cu o nouă premieră: PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ de Mirel Talos, un spectacol de Sandu Grecu.

Este o satiră politică tăioasă în adresa guvernanților care ne terorizează și ne exasperează continuu prin lipsa lor de profesionalism, ignoranță și aroganță provincială, birocratism și ineficiență în activitatea parlamentară și în administrarea treburilor publice. O caricatură inspirată din realitatea cotidiană, impregnată de sarcasm și umor suculent. Construit pe un subiect incitant, cu personaje grotești, haioase, cu caricaturi care copie cu precizie năravurile și deficiențele eroilor negativi ai scenei politice autohtone, spectacolul prezintă o realitate politică monstruoasă, reflectând-o în oglinzile strâmbe ale burlescului și grotescului și astfel făcând-o mai atractivă, cel puțin pentru publicul din sală.

Semnatarul piesei este un cunoscut politician român, fost membru al Parlamentului României în trei legislaturi consecutive, dar și un prozator notoriu. Cu această lucrare, Mirel Taloș debutează în dramaturgie, spectacolul de la Satiricus fiind o premieră absolută.

Regia artistică și scenografia spectacolului sunt semnate de Alexandru Grecu, costumele de Ecaterina Salimova, muzica de Gheorghe Gușan, canto de Ludmila Prodan, coregrafia de Dumitru Tanmoșan.

Din distribuție fac parte: Viorel CORNESCU (Napoleon Cucuruz), Alexandru CRÂLOV (Mihai Popescu), Daniel CIOBANU (Fridolin Diamand), Nina TODERICO (Andrea), Stas SEMIONOV (Iulius), Gheorghe GUȘAN (Tuliu), Nicolae RACOVIȚĂ (Sever), Doina GOPȘA (Petra), Roman GOPȘA (Deputatul 1), Arcadie RĂCILA (Deputatul 2), Nadejda CRÂ̂LOV (Deputatul 3), Constatin GHILEȚCHI (Deputatul 4), Roman MALAI (Deputatul 5), Eugeniu MATCOVSCHI (Platon Efemerim Bărbătescu), Artiom OLEACU (Secretarul Comisiei pentru controlul activităților de spionaj exterior), Ion GROSU (Ministrul Transporturilor), Alexandrina GRECU (Jurnalista), Ira CAZAC (Un oficial al Ministerului Sănătății), Vasile CAȘU (Alfredo Pană, directorul departamentului de securitate și spionaj).

Spectatorii sunt așteptați la premieră sâmbătă, 26 iunie, la ora 18.30.

comentarii: