image
Sursa foto: ipn.md

Slusari, despre angajarea lui Sergiu Cușnir la Corpul de Control: „Au fost filtre? Oare nu există un conflict de interese?”

După ce Sergiu Cușnir a fost angajat la Corpul de Control al prim-ministrului Republicii Moldova, ex-deputatul Alexandr Slusari se întreabă public dacă există sau nu un conflict de interese între funcția acestuia și misiunea pe care o are de îndeplinit întrucât acum Cușnir este delegat să efectueze control în cadrul Agenției Proprietății Publice la programele investiționale, Aeroport, Air Moldova, Arena Națională, deși în trecut el a activat în cadrul acestei Agenții.

„Acest domn după mulți ani de activitate la CNA, inclusiv în perioada de capturare a Moldovei, toamna 2018, a fost adus de către Baldovici în Agenția Proprietății Publice. Din februarie 2019 dansul activeaza în Direcția Securității Economice, care era menită să lupte cu corupția în cadrul APP.(...) Dar iată că domnul a îmbrăcat haina „omului bun" și a intrat în Corpul de Control al șefului Executivului. Mai mult decât atât, el acum efectuează control în cadrul APP la programe investiționale, Aeroport, Air Moldova, Arena Națională etc”, a scris pe facebook Alexandru Slusari.

În acest context fostul deputat se întreabă public dacă au avut loc anumite filtre pentru Sergiu Cușnir înainte ca el să fie angajat în această structură și dacă nu există un conflict de interese atunci când persoana, care recent a activat la APP, controlează unele aspecte ale activității acestei instituții, mai ales pe programele investiționale aprobate în perioada aflării lui la Agenție.

Totodată, ex-vicepreședintele Parlamentului afirmă că Sergiu Cușnir ar deține un automobil de lux care ar valora circa 48.000 de euro.

Alexandr Slusari//FacebookAlexandr Slusari//Facebook

comentarii: