image
Sursa foto: Getty Images

Paul Pogba s-a retras din echipa națională a Franței! Declarațiile președintelui Emmanuel Macron l-au făcut să ia decizia

Paul Pogba (27 de ani) a decis să nu mai reprezinte selecționata Cocoșului Galic, în urma comentariilor președintelui francez, Emmanuel Macron, la adresa islamului, religie pe care o împărtășește.

Fotbalistul lui Manchester United, campion mondial cu Franța, în 2018, a îmbrăcat tricoul reprezentativei din Hexagon de 71 de ori și a marcat 10 goluri. Pogba a luat decizia de a se retrage din echipa națională în urma declarațiilor defăimătoare ale lui Emmanuel Macron la adresa poporului islamic, după ce un profesor francez a fost ucis pentru că a publicat imagini ofensatoare cu profetul Mahomed.

Samuel Paty (47 de ani) a fost premiat de Guvernul Franței drept recompensă că a încercat să explice importanța libertății de exprimare cu prețul vieții. Macron a descris asasinarea lui Paty "un atac terorist islamic" și a adăugat că "unitatea și hotărârea sunt singurele răspunsuri viabile pentru monstruozitatea terorismului islamic", informează The Sun.

Decizia de a-i acorda profesorului ucis cea mai înaltă decorație a statului francez și dure ale președintelui Macron se pare că stau în spatele hotărârii lui Pogba de a renunța la echipa națională a Cocoșului Galic. Fotbalistul de 27 de ani consideră aceste lucruri o jignire la adresa sa și a celorlalți francezi musulmani, mai ales că islamismul este a doua religie din Franța, după creștinism.

Informațiile au apărut în numeroase surse din Orientul Mijlociu, însă, până în acest moment, nici Paul Pogba, nici Federația Franceză de Fotbal nu au comentat asupra subiectului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: