image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // Mai mulți membri ai PSRM și funcționari publici, prinși la pescuit ilegal

Mai mulți membri ai PSRM și funcționari publici s-au dus la pescuit ilegal, la un lac din preajma orașului Vulcănești. Primarul orașului, Victor Petrioglu, i-a surprins pe iubitorii de zeamă în timp ce aruncau năvodul în apă. Deranjat de filmări, unul dintre pescari, un consilier local de la Partidului Democrat, l-a atacat pe Petrioglu, afirmând că el și ceilalți amici nu au făcut nicio ilegalitate. Poliția investighează cazul.

În aceste imagini apar mai mulți bărbați, care pun năvodul în apă. Este și Gheorghe Copușiulu, alesul local din partea PD, și fiul lui, Valeriu Copușiulu, șef al Oficiului Vulcănești al Agenției Servicii Publice.

„Au încercat să-mi smulgă telefonul, dar eu am reușit să-l țin în mână. Și încă mulți bărbați au fost acolo. Pe șase dintre ei i-am văzut la întâlnirea cu Igor Dodon, la restaurant. Este o mașină în care urmau să încarce tot peștele prins”, a declarat Victor Petrioglu, primarul orașului Vulcănești:

Consilierul PD a negat acuzațiile. Deși din imagini se vede cum bărbații depun efort pentru a pune în apă o plasă destul de mare, Gheorghe Copușiulu ne-a declarat că, de fapt, ei au vrut să spele în lac o răcilă mică.

„Eu personal am pescuit cu spiningul. Mă aflam la 200 de metri distanță. Când a venit poliția, m-am apropiat. - Nu considerați că pescuitul a fost ilegal? - N-a fost pescuit. Băieții spălau răcila. Era murdar. Ei au înșirat-o și au spălat-o. - Indiferent ce au făcut, este interzis să lansezi răcila în apă. - Cu răcila toată lumea pescuiește raci. În toată Republica Moldova”, a afirmat Gheorghe Copușiulu, consilier local al PDM.

Potrivit primarului de Vulcănești, Victor Petrioglu, cu cinci minute până la venirea lui, la proces a asistat și deputatul PSRM în Adunarea Populară, Grigore Uzun, cel care l-a însoțit pe Igor Dodon la ospățurile de acum o săptămână. La fața locului a fost surprins și Alexandru Tiuliu, despre care se spune că este mâna dreaptă a lui Uzun.

„Cu cinci minute înainte de venirea mea, Uzun s-a aflat acolo”, a menționat Petrioglu.

Deputatul din autonomie ne-a spus că nimeni dintre reprezentanții PSRM n-a luat parte la pescuit.

Eu nu am fost acolo, nu pescuiesc și asta dovedesc imaginile, pe care le-a publicat primarul. Nimeni dintre socialiști nu a fost acolo”, a negat Grigore Uzun, deputat PSRM în Adunarea Populară a Găgăuziei

Potrivit poliției, cazul urmează a fi investigat. Pescuitul cu năvodul este interzis în toate bazinele acvatice din Republica Moldova și este considerat faptă penală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: