image
Sursa foto: digisport.ro

Roma a reușit miracolul pe Olimpico și e în semifinale: Liverpool, victorie la Manchester

Marți seară s-au disputat primele două partide retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Dintre formațiile învinse în prima manșă, doar AS Roma a izbutit o minune și a reușit să se califice în semifinale, acolo unde merge și Liverpool.

Trupa din capitala Italiei a fost învinsă cu 4-1 la Barcelona, într-un meci în care și-a marcat de două ori în proprie poartă. Capitolinii n-au mai fost la fel de ghinioniști în returul de pe propriul teren și au învins Barcelona cu 3-0. Dzeko a deschis scorul încă din minutul 6, iar la pauză Roma conducea cu 1-0. În partea secundă, De Rossi din penalty și Manolas au înscris golurile calificării pentru formația lui Di Francesco.

Este a treia oară când o echipă revine după 0-3 și se califică mai departe. Primele două care au reușit asta au fost Deportivo, cu AC Milan, și Barcelona, în sezonul trecut, cu PSG. Catalanii au întors atunci de la 0-4. Roma se află pentru prima dată în semifinalele celei mai tari competiții intercluburi după 34 de ani.

În celălalt meci al serii, Liverpool s-a impus cu 2-1 la Manchester, după ce în tur câștigase pe Anfield cu 3-0. Trupa lui Guardiola a deschis golul încă din minutul 2, prin Gabriel Jesus, dar n-a fost în stare de mai mult. Totul s-a rupt pentru City în minutul 45, când Sane a marcat, dar golul a fost anulat eronat pentru ofsaid. Imediat după fluierul final al primei reprize Guardiola a protestat și a fost trimis în tribune pentru repriza secundă, una în care Liverpool a marcat de două ori, prin Salah și Firmino. Liverpool este prima echipă din istorie care îl învinge pe Guardiola de 3 ori într-un sezon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: