image
Sursa foto: jurnal.md

Uniunea Europeană oferă 11 milioane de euro pentru infrastructura de la Cahul

Uniunea Europeană este gata să dea 11 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii orașului Cahul și a satelor din vecinătate. Despre acest lucru a anunțat directorul pentru vecinătatea de est din Comisia Europeană, Lawrence Meredith, care a și punctat la fața locului prioritățile proiectului comunitar. Necesitatea unei dezvoltări durabile a regiunii a fost accentuată de către ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Oficialii europeni speră că cele 11 milioane de euro vor contribui la ridicarea economiei, care implicit va crește nivelul de trai al tuturor locuitorilor din Cahul.

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, susține că proiectul pentru Cahul nu va fi singurul în Republica Moldova.

Primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, le-a mulțumit oficialilor europeni pentru suportul financiar acordat orașului.

Relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană au fost formal lansate odată cu semnarea, în 1994, a Acordului de Cooperare și Parteneriat, care a intrat în vigoare în 1998. Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de asistență europeană din lume pe cap de locuitor, doar între 2007 și 2013 aceasta primind peste 560 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: