Este un nou termen convenit astăzi de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu reprezentanții companiei azere, Evrascon.

Lucările de reparație sunt finanțate cu circa 56 de milioane de euro din surse externe prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Companiile selectate pentru reparație au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumurile în exploatare - luna noiembrie 2019. Mizăm pe responsabilitatea companiei și sperăm că obligațiunile contractuale vor fi respectare”, a spus Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei au prezentat lucrările deja executate și etapele care urmează a fi întreprinse, pentru finisarea integrală a lucrărilor: „Suntem pe ultima sută de metri, lucrările vor fi finalizate cu succes, depunem toate eforturile necesare, vă garantăm drumuri calitative și sigure”, au spus aceștia.

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.