image
Sursa foto: ria.ru

Rusia: Astăzi se încheie referendumul constituțional care îi va permite lui Putin să rămână la putere până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat marţi pe ruşi să iasă la vot, cu o zi înainte de închiderea referendumului constituţional care vizează să-i permită să candideze la alte două mandate de şase ani după 2024 şi să rămână în funcţie până în 2036, relatează Reuters.

Consultarea are loc de la 25 iunie la 1 iulie, din cauza epidemiei covid-19.

Potrivit unui sondaj realizat la ieţirea de la urne de Institutul VTsIOM şi publicat luni, 78% dintre votanţi s-au pronunţat în favoarea acestui proiect.

„Nu votăm doar amendamentele. Votăm pentru ţara în care vrem să trăim, cu un sistem de educaţie şide sănătate moderne (...), ţara pentru care muncim şi pe care vrem să o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Nu putem garanta stabilitatea, securitatea, prosperitatea şi demnitatea decât prin dezvoltare. Suveranitatea noastră depinde de propria noastră responsabilitate, de sinceritatea patriotismului nostru şi de ataşamentul nostru faţă de patrie”, a continuat Putin.

Constituţia, care nu a mai fost reformată din 1993, îi interzice în prezent lui Putin, în vârstă de 67 de ani să candideze din nou, scrie News.ro.

Vladimir Putin nu a spus marţi dacă intenţionează să candideze în cazul unei victorii a taberei ”da”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: