image
Sursa foto: AFP

Peste 60 de persoane sunt date dispărute după explozia din Beirut

Peste 60 de persoane sunt în continuare date dispărute la Beirut, la patru zile după explozia din port care a devastat capitala Libanului şi a ucis peste 150 de oameni, a anunţat, sâmbătă, un responsabil din Ministerul Sănătăţii libanez, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Numărul morţilor se ridică la 154, dintre care 25 nu au fost încă identificaţi. În plus, 60 de persoane sunt în continuare date dispărute", a adăugat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii informase vineri că cel puţin 120 din cele peste 5.000 de persoane rănite în explozia de marţi se află în stare critică.

Donald Trump anunţă că va participa la o videoconferinţă a donatorilor pentru Liban

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, vineri, că va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Vom avea o videoconferinţă duminică împreună cu preşedintele (Franţei, Emmanuel) Macron, cu liderii Libanului şi cu liderii altor locuri din lume. Toată lumea va ajuta", a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele american a menţionat că a vorbit vineri dimineaţă cu preşedintele Macron.

Şi instituţiile europene vor participa la această conferinţă a donatorilor organizată cu scopul de a mobiliza un ajutor umanitar de urgenţă pentru locuitorii Beirutului.

SUA au trimis trei avioane încărcate cu material medical, apă şi hrană, dar şi personal medical şi tehnicieni, a anunţat Donald Trump.

Noutăţile partenerilor

comentarii: