image
Sursa foto: Getty Images

Oferta "nebună" pentru Neymar: un lanț hotelier, avion privat: "Ne-am întâlnit la ultimul etaj, nimeni nu ne putea poza"

Neymar este ținut "în puf" la PSG, însă visul lui Nasser Al-Khlaifi de a-l aduce era mai vechi.

Fostul agent al starului brazilian, Wagner Ribeiro, susține că șeful cel mare de pe Parc des Princes a negociat în 2016 aducerea atacantului de la Barcelona, iar la cea vreme a făcut o ofertă pur și simplu "nebună".

În cele din urmă a reușit să-l transfere un an mai târziu, în 2017, pentru cea mai mare sumă din istoria fotbalului, 222 de milioane de euro. Cu toate acestea, oferta inițială rămâne una incredibilă.

"În vara lui 2016 ne-am întâlnit la Ibiza. Eram eu, Neymar, tatăl său, Al-Khelaifi și Oliver Letang (n.r.: fostul director sportiv de la PSG). Ne-am întâlnit la ultimul etaj al unui hotel, ne-am ascuns, nimeni nu ne putea face poze.

Am discutat, Nasser a făcut o propunere magnifică. Neymar avea 11 milioane de euro pe an la Barcelona. El i-a oferit 26 de milioane, dar eu am cerut 40.

El a spus că va studia problema și că putea să-i ofere o parte din acțiunile unui lanț hotelier, dar și un avion privat pentru a-și face călătoriile între Europa și Brazilia, plus că îi va pune numele inscripționat pe Turnul Eiffel. Era o nebunie!

Dar el nu voia să meargă la PSG, nu voia să plece de la Barcelona. Tatăl său a profitat și a negociat înnoirea contractului cu Barcelona și a obținut un salariu de 28 de milioane de euro pe an", a spus Wagner Ribeiro, potrivit publicației L'Equippe.

În cele din urmă, Nasser Al-Khelaifi l-a transferat pe Neymar de la Barcelona la PSG în vara anului 2017, pentru cea mai mare sumă plătită vreodată în istoria fotbalului pentru un jucător, 222 de milioane de euro. El are un salariu net de 36 de milioane de euro pe an.

Din august 2017, când a ajuns la PSG, atacantul de 29 de ani a jucat în 106 meciuri oficiale pentru francezi, a marcat 83 de goluri și a dat 49 de pase decisive.

La nici măcar un an după transferul său la PSG, s-a tot zvonit că Neymar voia să revină la Barcelona sau să plece cumva de la PSG, pentru că pur și simplu nu îi plăcea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: