image

Franța, despre victoria Maiei Sandu: O alegere politică clară din partea cetățenilor în favoarea dezvoltării prospere a RM

Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova și salută participarea activă la vot a cetățenilor.

„Franța salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Alegerea Maiei Sandu marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova, continuă ambasada franceză.

„Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

comentarii: