image
Sursa foto: Getty Images

Spania nu se grăbește să reia fotbalul: Datele avansate de La Liga

Liga spaniolă de fotbal a pregătit un protocol de reluare a antrenamentelor, însă orice decizie referitoare la reluarea competiţiei va fi supusă ordinelor autorităţilor sanitare, a indicat această organizaţie.

Reunită luni, comisia delegată a ligii, care gestionează campionatele profesioniste de fotbal din Spania, a repetat că ”orice decizie în privinţa reluării competiţiei va fi supusă dispoziţiilor adoptate de autorităţile sanitare”, a anunţat La Liga prin intermediul unui comunicat.

În acest moment, Spania este cea mai afectată țară de COVID-19, din Europa, cu peste 170.000 de cazuri, iar La Liga a nunțat că fotbalul se va relua cel mai probabil în luna iunie.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate la nivel mondial de pandemia de coronavirus, este izolată şi în ”stare de alertă” cel puţin până în 26 aprilie. Ca majoritatea activităţilor fără o importanţă esenţială, fotbalul este paralizat începând din 12 martie.

”Fotbalul nu se va relua când va spune Javier Tebas (preşedintele La Liga - n.red.), nici când voi spune eu, nici când o va spune preşedintele CSD, ci atunci când autorităţile sanitare ne vor autoriza”, a declarat Jose Manuel Rodriguez Uribes, ministrul Culturii şi Sportului, într-un interviu acordat cotidianului El Pais, săptămâna trecută.

”Potrivit scenariilor actuale, vor putea relua competiţia pe 28-29 mai, 6-7 iunie sau 28 iunie”, a avansat Javier Tebas, preşedintele La Liga, în cursul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii străini, care a avut loc pe 7 aprilie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: