Asta după ce, săptămâna trecută, Blocul politic ACUM Platforma DA și PAS a cerut convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul căreia să fie aleasă conducerea Parlamentului și să fie votate inițiativele legislative antioligarhice.

Totodată, Blocul ACUM a reiterat că va renunța la funcția de președinte al Parlamentului imediat după votarea, promulgarea și publicarea legilor din Pachetul Antioligarhic.

Amintim că pe 9 iunie 2019 expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care președintele este obligat să dizolve Parlamentul.

„Blocarea în continuare a activității Parlamentului va conduce la dizolvarea acestuia, iar alegerile anticipate nu vor fi libere și corecte: se vor face în baza aceluiași sistem electoral, favorabil regimului politic oligarhic aflat la putere, care va exploata din nou, în mod abuziv, resursele administrative, dominația sa asupra spațiului mediatic și corupția politică, care denaturează exprimarea liberă a voinței cetățenilor”, afirmă ACUM.