Autor a peste 80 de titluri, cele mai multe despre călătorii pe mare în jurul lumii, precum „Raise the Titanic!'' sau „Sahara'', Clive Cussler a vândut milioane de exemplare în lumea întreagă.

„Cu sufletul îndurerat împărtăşesc vestea tristă că soţul meu, Clive, a decedat luni", a scris soţia romancierului, Janet Horvath, pe pagina sa de Facebook. "Vreau să vă mulţumesc vouă, admiratorilor şi prietenilor lui, pentru toată susţinerea, momentele frumoase şi aventurile pe care le-aţi trăit alături de el", a adăugat ea.

Cauzele decesului, care a survenit la domiciliul acestuia din Arizona, nu au fost comunicate.

Numeroase romane semnate de Clive Cussler îl au drept protagonist pe aventurierul Dirk Pitt, care poartă prenumele fiului autorului. Asemenea creatorului său, Dirk Pitt colecţiona maşini sport şi pornea în aventuri neînfricate pe mare.

Pasionat de istoria navigaţiei maritime, în special de naufragii şi comori ascunse în adâncuri, Clive Cussler a înfiinţat o organizaţie nonprofit specializată în cercetarea epavelor, botezată NUMA (National Underwater and Marine Agency), care este şi numele organizaţiei fictive din romanele sale pentru care lucrează Dirk Pitt.

Printre cele 60 de epave faimoase localizate de NUMA se numără Carpathia, pachebot care a acordat ajutor naufragiaţilor de pe Titanic, şi submarinul german care a torpilat Lusitania în largul coastelor Irlandei în 1915, incident care a dus la intrarea în război a Statelor Unite în prima conflagraţie mondială, relatează Agerpres.ro.