image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Opt instituții de învățământ activează de la distanță: Câți elevi și profesori sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Conform ultimelor date actualizate ale Ministerului Educație Culturii și Cercetări, la data de 13 noiembrie, opt instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 169 de clase.

Numărul elevilor testați pozitiv cu covid-19 este de 288, iar 3610 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 357 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 263 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 85 de persoane, iar alte 98 se află în autoizolare, anunță MECC.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 09-13 noiembrie, au fost înregistrați 25 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 16 – cadre didactice și 5 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 44 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 09-13 noiembrie, avem 24 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 149 de studenți se află în autoizolare. 8 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 5. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 18 persoane, iar 7 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1312 instituții de învățământ.

În prezent, 11 instituții și 40 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 14, iar alți 1370 de copii se află în autoizolare. 103 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 157 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 164 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: