image
Sursa foto: zdg.md

Proiect cu scandal: Familia a doi procurori din capitală vrea să construiască un magazin pe rămăşiţele unei case private

Familia a doi procurori din Chişinău, Ion și Andrei Dulgheru, vrea să construiască un mare magazin, în centrul oraşului. Proiectul este, însă, unul cu scandal, scrie Ziarul de Gardă. Noul imobil este planificat să fie înălţat pe rămăşiţele unei case private, cu o suprafaţa de doar 26 metri pătrați, adjudecată de către părinţii celor doi fraţi şi demolată ulterior.

Vasile şi Galina Dulgheru, părinţii procurorilor Ion şi Andrei Dulgheru de la Procuratura municipiului Chişinău, au cumpărat în luna februarie 2016 o casă cu o suprafaţă de 26,7 metri pătrați în centrul Chişinăului, pe strada Vlaicu Pârcălab. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, familia Dulgheru ar fi achitat pentru locuinţă aproximativ trei mii de euro, deşi preţul ei de piaţă este de cel puţin cinci ori mai mare, scrie Ziarul de Gardă.

Ulterior, în ziua de 16 august 2016, familia Dulgheru a depus o cerere prin care solicita eliberarea autorizaţiei de schimbare a destinaţiei terenului, din locativă în... nelocativă. După ce a primit certificatul de urbanism, la 16 decembrie acelaşi an, familia Dulgheru a cerut eliberarea autorizaţiei de construcţie. Actul a fost semnat de către viceprimarul Nistor Grozavu, secretarul de atunci al Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didencu şi Sergiu Borozan, arhitectul şef interimar. Potrivit datelor din autorizaţie, Vasile Dulgheru urma să „reconstruiască apartamentul cu extinderea volumetrică parter+etaj”. Vara trecută, locul unde a fost amplasat apartamentul procurat de familia Dulgheru şi un sector de teren public a fost îngrădit, acolo urmând să fie ridicat un bloc cu spaţii comerciale. Asta deşi, conform datelor de la Cadastru, terenul este public.

Atitudinea familiei Dulgheru i-a supărat pe oamenii care locuiesc în preajmă. Aceştia au cerut autorităţilor să stopeze construcţia. Ulterior, au atacat în judecată eliberarea autorizaţiei de construcţie. Ziarul de Gardă a încercat să obțină o reacție de la Andrei Dulgeru, însă procurorul a declarat că a vrut doar să-l ajute pe tatăl său şi a precizat că reporterii nu pot discuta cu Vasile Dulgheru, pentru că „nu-i pe loc”. Pretorul adjunct al Sectorului Centru, Petru Budurin, a spus că nu cunoaşte detalii cu privire la acest caz, dar a promis că se va deplasa la faţa locului pentru a verifica informaţiile furnizate de Ziarul de Gardă.

În decembrie 2014, sursa scria despre începutul construcţiei unui bloc cu mai multe etaje pe strada Constantin Vârnav din Chişinău. Şi atunci construcţia a provocat nemulţumirea locuitorilor din zonă, care susţineau că terenul de joacă pentru copii a dispărut într-o noapte, lăsând loc unui bloc cu 10 etaje. Ancheta Ziarului de Gardă a demonstrat atunci că în spatele construcţiei era familia procurorilor Ion şi Andrei Dulgheru, iar cel care gestiona lucrările era Ion Dulgheru, pe atunci adjunct al procurorului Procuraturii Centru, Chişinău, iar fratele său, Andrei Dulgheru, era procuror la Procuratura sectorului Râşcani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: