image
Sursa foto: Profimedia

Andriy Shevchenko vrea să construiască o echipă puternică la Genoa! Un campion al Europei cu Chelsea, pe lista ucraineanului

Andriy Shevchenko (45 de ani) a părăsit banca naționalei Ucrainei după EURO 2020 și a așteptat oferta potrivită pentru a revenit în antrenorat. Aceasta a venit din Serie A, iar fostul câștigător al Balonului de Aur a semnat cu Genoa.

”Grifonii” traversează o perioadă dificilă. Cu o singură victorie în primele 12 runde din Seria A, Genoa ocupă locul 17, primul deasupra ”liniei roșii”, iar Shevchenko a cerut întăriri pentru a scoate echipa din criză. Primul pe lista antrenorului ucrainean este un campionul Europei cu Chelsea, Christian Pulisic (23 de ani).

Internaționalul american a revenit de curând în angrenajul lui Thomas Tuchel, după ce a fost infectat cu COVID-19 și a suferit o accidentare la gleznă, însă va fi greu să prindă un loc de titular la CHelsea. Astfel, jurnaliștii britanici de la Sport Witness susțin că o eventuală mutare s-ar putea perfecta în iarnă, iar Shevchenko se bazează pe relațiile bune pe care le are cu Roman Abramovich, din perioada în care a evoluat pe Stamford Brigde.

Potrivit presei italiene, Andriy Shevchenko va câștiga aproximativ 2 milioane de euro pe an la Genoa. Fostul atacant ucrainean a scris istorie în tricoul lui AC Milan, dar între 2006 și 2009 a fost atacantul celor de la Chelsea.

Thomos Tuchel și-ar fi alcătuit o listă de jucători pe care nu se va mai baza din iarnă, însă Christian Pulisic nu face parte din ea. Andreas Christensen, Lewis Baker, Ross Barkley, Charlie Musonda şi Saul Niguez sunt fotbaliștii pe care tehnicianul german nu-i mai dorește la Chelsea.

Citeşte mai mult despre

comentarii: