Scena a fost filmată la Centrul de Plasament „Casa Gavroche”. Secvența video a fost însoțită de o fotografie din care înțelegem că pe corpul copilul ar fi rămas urme de pe urma maltratării.

Managerul instituției, Galina Jicol, ne-a spus că imaginile ar fi fost trucate de către niște copiii din preajma centrului. Jicol ne-a mai spus că, de fapt, educatoarea încerca să-l liniștească pe copil.

„Copilul a fost vopsit cu roșu și făcute niște lucruri foarte neplăcute. Copilul are probleme și atunc când ceva nu-i place se enervează și se izbește jos, se bate cu capul de podea și de pereți. În cazul când este în isteria asta noi trebuie să-l oprim, să-l strîngem în brațe”, a declarat aceasta.

Mătușa băiatului, care se află în Italia, a aflat despre cele întâmplate și consideră că băiatul a fost, totuși, bătut. Ea spune că va veni acasă și va cere explicații.

Cazul a ajuns la Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Șefa interimară a Direcției, Valentina Volontir, ne-a spus că a fost pornită o anchetă de serviciu. Copilul se află la centrul de plasament mai bine de opt ani.

Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.