image
Sursa foto: jobilist.md

Viorica Puică îl va înlocui Pavel Abraham în comisia pentru selectarea judecătorului CEDO

Președintele țării, Maia Sandu, l-a retras pe Pavel Abraham, membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova. Decizia este motivată prin„dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia”. Locul lui Abraham în comisie îl va lua judecătoarea Viorica Puică, dela Judecătoria Chișinău.

Anunțul a fost făcut de Olesea Stamate, consilieră prezidențială în domeniul justiției, pe pagina sa de Facebook.

„Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe doamna Viorica Puică, o judecătoare competentă și corectă”, a scris Olesea Stamate, pe Facebook.

Olesea Stamate//FacebookOlesea Stamate//Facebook

Ministerul Justiției a anunțat, în data de 24 decembrie, concursul național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cei 13 candidați care și-au depus dosarele până la încheierea termenului sunt: Diana Scobioală, Marin Gurin, Vitalie Gamurari, Alexandru Prisac, Roman Zadoinov, Ion Cojocari, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vladislav Gribincea, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mâțu și Nicolae Eșanu.

În următoarele 10 zile comisia de concurs va decide, în ședință închisă, în baza dosarelor depuse de către cei 13 candidați, cine este invitat la interviu. Lista candidaților admiși la interviu se va publica pe pagina web oficială a Ministerului Justiției, imediat după luarea deciziei de către comisie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: