image
Sursa foto: Profimedia

Real Madrid a aflat cum îl va putea transfera pe Erling Haaland! Ce clauze are norvegianul în contractul cu Manchester City

Erling Haaland (21 de ani) a ajuns în această vară la Manchester City în urma unui transfer de la Borussia Dortmund.

Norvegianul a fost dorit și la Real Madrid, însă ”Albii” au decis să nu intre în joc pentru semnătura sa având în vedere că au deja un atacant cu un randament foarte bun, Karim Benzema.

Totuși, situația s-ar putea schimba complet peste doi ani, atunci când francezul va avea vârsta de 36 de ani, iar madrilenii vor trebui să îi găsească un înlocuitor.

Haaland a semnat cu cetățenii până în 2027, iar în presa internațională s-a vehiculat că nu a fost inclusă nicio clauză de reziliere. Totuși, potrivit Mundo Deportivo, Rafaela Pimienta, cea care a preluat agenția de impresariat a lui Mino Raiola după decesul acestuia, a reușit să introducă în contractul norvegianului o clauză care să îi permită să plece de la Manchester City în cazul în care acesta va dori.

Clauza va putea fi activată abia în iulie 2024 sau în luna iulie a anului 2025. Dacă madrilenii vor hotărî să îl transfere pe Haaland în 2024, aceștia vor fi nevoiți să plătească 200 de milioane de euro pentru norvegian, însă, dacă vor mai aștepta un an, clauza de reziliere va fi mult mai mică, de 175 de milioane de euro.

Despre încercarea lui Real Madrid de a câștiga lupta pentru Erling Haaland a vorbit recent Florentino Perez (75 de ani).

Președintele lui Real Madrid a oferit un interviu extrem de deschis în cadrul emisiunii El Chiringuito și a dezvăluit motivul pentru care Haaland nu a mai ajuns pe Santiago Bernabeu.

"Haaland? Avem deja cel mai bun atacant din lume (n.r. Karim Benzema). Nu-l putem aduce pe Haaland, un jucător grozav, și să îl ținem pe bancă", a declarat Perez.

Citeşte mai mult despre

comentarii: