image
Sursa foto: muzeu.md

Expoziție de covoare incluse în lista UNESCO a patrimoniului cultural, găzduită de MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

Expoziția este organizată cu ocazia celei de a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova dar și a Reuniunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra Conferințe mondiale a femeilor.

Evenimentul este organizat în colaborare cu reprezentanții Complexului de Meșteșuguri „Artă Rustică”, cu sprijinul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și se va desfășura până pe data de 24 septembrie.

La evenimentul de lansare, au participat meșterul popular Ecaterina Popescu, colecționarul și deținătorul recordului Guiness Petru Costin, maestrul în artă Mihai Potârniche și reprezentanți ai ministerului.

Ministrul Oleg Țulea a mulțumit corpului diplomatic pentru participare activă în cadrul proiectelor culturale desfășurate de către minister cu prilejul Zilei Independenței și Sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”.

De asemenea, șeful diplomației moldovene a conferit brevetul „Meritul diplomatic” și diplome de onoare unor diplomați din cadrul ministerului și misiunilor diplomatice și oficiilor consulare peste hotarele țării, pentru merite profesionale în perioada de la începutul crizei pandemice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: