image
Sursa foto: captură Jurnal TV

De ziua lor, nu-și doresc jucării sau telefoane, dar... o casă a lor; O famile cu cinci copii riscă să ajungă în stradă

Unii copii au primit astăzi haine noi, jucării sau chiar telefoane și tablete de ultimă generație, iar alții... nu au acoperiș deasupra capului. Este cazul unei familii cu cinci micuți din satul Bahmut, raionul Călărași, care în două săptămâni ar putea ajunge în stradă.

Acești copii nu-și doresc bomboane sau jucării, ci o casă a lor, cât de mică.

Valeriu și Natalia Bodrug sunt oameni muncitori, o știe toată lumea-n sat. Bărbatul muncește în Chișinău pentru a câștiga ceva bani.

Pentru visul lor, o căsuță cât de mică, nu pot pune deoparte nici măcar un bănuț. Le ajunge doar să cumpere de-ale gurii și cam atât. Uneori, însă, nu au bani nici pentru mâncare.

Cel mai mare copil este Eugen, care are 12 ani. Urmează Valeria, de 7 ani, Gheorghina, de 5, Ionuț, de 3 ani, și David, de numai 7 luni.

Nu își doresc decât un acoperiș deasupra capului. Din casa în care stau acum trebuie să plece în cel mult două săptămâni și nu știu unde să meargă.

La cei 12 ani pe care îi are, Eugen nu visează la telefon, bicicletă sau haine noi. Împărtășește visul comun al familiei, să aibă o casă, „un cuibușor al lor”.

Pentru a mai face un ban, Natalia îi ajută pe unii consăteni prin gospodărie, iar seara cumpără de-ale gurii.

Persoanele care doresc să ajute familia Bodrug pot suna la numărul de telefon 060924639.

Noutăţile partenerilor

comentarii: