image
Sursa foto: ANI // Rodica Antoci

Președintele ANI, despre corupția din RM: „E nevoie să avem o justiție independentă, nu doar dosare penale”

Președintele ANI, Rodica Antoci, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV că pentru a putea lupta cu, corpuția Republica Moldova are nevoie de o justiției integră și independentă.

„Pentru a combate corupția nu este necesar să avem doar dosare de invetigație, dosare penale și altele... este nevoie să avem o justiție independentă, să avem legislația adecvată și instrumentele necesare tuturor instituțiilor abilitate să combată corupția și să conducă finalitatea în actul de justiție. Totodată, este nevoie de resursa umană bine pregătită și financiar pentru ca să facă față tuturor provocărilor care există. Două elemente sunt importante și anume, prevenirea corupției prin educarea societății și, totodată, să nu fie atât de mari schimbări legislative anual sau la jumătate de an. Este nevoie de stabilitate legislativă, atunci poți să creezi și un progres.

De asemenea, întrebată dacă o dată cu schimbarea guvernării, lupta împotriva corupției a fost facilitată sau nu, Președintele ANI, a spus că: „În acești patru ani de zile, ANI nu are absolut nicio susținere, ca să zic că este mai diferit anul 2021, decât cel din 2019, provocările au rămas, cum sunt atacurile, o să crească și mai mult, mai ales că apar deja rezultate pe anumite dosare de control și presiunea este mai evidentă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: