image
Sursa foto: washingtontimes.com

„Moldova sub Vladimir Plahotniuc: Corupție și Oligarhie”, scrisă de un publicist american; Vezi aici cartea // DOC

„Moldova sub Vladimir Plahotniuc: Corupție și Oligarhie” - este titlul cărții lui Aaron Miller, un publicist din SUA care descrie regimul din țara noastră în cele mai mici detalii.

Este o carte bine documentată despre ascensiunea lui Plahotniuc de la un proxenet local până la un raket miliardar și implicarea oligarhului tenebros în furtul miliardului de dolari de la trei mari bănci moldovenești.

În cartea care reprezintă o investigație extraordinară, Aaron Miller trage perdeaua de pe mașinăria politică din Moldova pentru a dezvălui cum un om a ajuns să controleze puterea în cea mai săracă țară din Europa, comenta anterior Washington Times.

Dezvăluirile lui Miller ar putea umple paginile unui scenariu de la Hollywood, în special atunci când vine vorba despre detalii legate de decesele suspecte ale unor persoane în cazuri care duc în final la Plahotniuc, reducerea la tăcere a rivalilor politici și de afaceri ai lui Plahotniuc prin sistemul judiciar corupt al RM, utilizarea de către Plahotniuc a unor „echipe ale morții” pentru intimidarea martorilor, ascensiunea sa de la un proxenet local până la un raket miliardar, implicarea oligarhului din umbră în furtul miliardului de dolari de la trei mari bănci moldovenești, dar în același timp ar trebui să aprindă mai multe beculețe roșii la Washington.

Miller se referă nu numai la modul nemilos al lui Plahotniuc de face afaceri, devenind astfel cel mai bogat om din RM, dar și la ambițiile sale politice.

Cititorii cărții lui Miller vor înțelege mai bine cum impasul politic este, în mare parte, o perdea de fum pentru a ascunde problemele sociale cauzate de corupția agresivă, cleptocrația și capturarea statului de către Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: