image
Sursa foto: jurnal.md

Afirmaţiile lui Bolea privind cei 30 de mii de sirieni, denunţate; „Manipulează pentru a acapara puterea alături de PD”

Falsul despre cei 30 de mii de sirieni nu a dispărut din spațiul public. Dimpotrivă, continuă să fie promovat. De exemplu, deputatul socialist Vasile Bolea nu a ezitat să repete insistent că în cazul în care președinta Partidului Acțiune și Solidaritate ar fi ajuns șef de stat în 2016, atunci ar fi adus în Republica Moldova 30 de mii de sirieni. S-a întâmplat aseară la un post privat de televiziune. Asta chiar dacă informația a fost negată. "Îl vom acționa în judecată", a fost reacția PAS.

În cadrul unei discuții, secretarul fracțiunii parlamentare a PSRM a fost întrebat despre cei 30 de mii de sirieni, având în vedere că declarase anterior că știe că Maia Sandu i-ar fi promis cancelarului german Angela Merkel aducerea acestora. Informația a fost difuzată în 2016 de posturile de televiziune controlate de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

Vasile Bolea nu a glumit.

La rândul său, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că îl va acționa în instanță pe socialistul Vasile Bolea.

„Cu siguranță, vom ataca în judecată acest individ pentru minciunile pe care continuă să le răspândească în spațiul public. Acest gest denotă încă o dată lipsa de imaginație a Partidului Socialiștilor, dorinței lor de a perpetua în difuzarea minciunilor. Ne arată cât de xenofob este acest partid. În dorința de a acapara puterea în stat alături de Partidul Democrat sunt gata să manipuleze, să speculeze pe nenorocirile altor popoare și nu au de gând nimic să construiască, să aducă ceva constructiv nici în țară, nici în capitală”, a menţionat secretarul general al PAS, Igor Grosu.

Amintim că în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, Prime TV, post care aparține lui Vladimir Plahotniuc, a difuzat un reportaj manipulator despre pretinsa susținere a candidatei Maia Sandu de către diaspora siriană. În ştire au apărut trei studenţi străini care învață la Chișinău. Subiectul a făcut trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a spus că Maia Sandu şi-ar fi dat acordul ca Republica Moldova să primească refugiaţi din Siria. Informația a fost negată de către şeful Departamentului Relaţii cu Publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel. După difuzare, tinerii sirieni care au apărut în reportaj au declarat că răspunsurile lor au fost scoase din context, iar postul de televiziune a înlăturat materialul de pe site.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: